Ingrediente:
6 oua
200 ml lapte
200 gr faina
1 pliculet praf de copt
sare dupa gust
Pentru bunatatile din chec:
200 gr masline negre
200 gr masline verzi
100 gr branza feta
100 gr bacon
100 gr cascaval
Se taie maslinele feliute potrivite,se taie si feta ,baconul in cuburi mici si cascavalul se da prin razatoare.
Facem o baza de aluat din oua pe care le bayem spuma,adaugam laptele si batem cu mixerul.Faina o amestecam cu praf de copt si o adaugam treptat peste lichidul obtinut,batand cu mixerul pana apar basicute de aer.
Punem bunatatile in aluat si le amestecam usor sa le omogenizam.Turnam in forma de chec,dam cuptorul la 180°C si lasam circa 30 de minute.
Se serveste rece.Pofta buna!!
Pagini
▼
duminică, 16 martie 2014
Paine de casa
Ingrediente:
500 gr de faina
1 cub de drojdie proaspata (25gr)
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
50 ml ulei sau unt topit
250 ml apa calduta
1 ou batut pentru uns
Mod de preparare:
Apa calduta se amesteca cu drojdia maruntita si se toarna peste faina cernuta bine. Se adauga uleiul (sau unt) si zaharul.
Cu o mana incepeti sa aduceti faina peste apa si framantati usor,usor pana incorporati cat mai multa compozitie.
Adaugati sarea si framantati pana cand obtineti un aluat elastic,tare si ferm,dar nu lipicios. Transferati coca obtinuta pe masa de lucru presarata cu faina din plin si framantati energic timp de 10 minute.
Intr-un castron presarat cu faina puneti aluatul la crescut. Cand acesta a crescut puneti cu grija intr-o tava avand in vedere ca veti pierde mult volum
.Lasati tava la cald cateva minute sa se reaseze si sa reinceapa sa creasca.Eu am facut chifle,"painici" mai mici.
Ungeti painea cu ou, presarati cu sare mare si dati cuptorul la 180°C timp de 40 minute.
Scoateti painea doar dupa ce ati verificat cu o scobitoare si aceasta iese uscata,semn ca este coapta in interior.
Pofta buna!!
500 gr de faina
1 cub de drojdie proaspata (25gr)
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
50 ml ulei sau unt topit
250 ml apa calduta
1 ou batut pentru uns
Mod de preparare:
Apa calduta se amesteca cu drojdia maruntita si se toarna peste faina cernuta bine. Se adauga uleiul (sau unt) si zaharul.
Cu o mana incepeti sa aduceti faina peste apa si framantati usor,usor pana incorporati cat mai multa compozitie.
Adaugati sarea si framantati pana cand obtineti un aluat elastic,tare si ferm,dar nu lipicios. Transferati coca obtinuta pe masa de lucru presarata cu faina din plin si framantati energic timp de 10 minute.
Intr-un castron presarat cu faina puneti aluatul la crescut. Cand acesta a crescut puneti cu grija intr-o tava avand in vedere ca veti pierde mult volum
.Lasati tava la cald cateva minute sa se reaseze si sa reinceapa sa creasca.Eu am facut chifle,"painici" mai mici.
Ungeti painea cu ou, presarati cu sare mare si dati cuptorul la 180°C timp de 40 minute.
Scoateti painea doar dupa ce ati verificat cu o scobitoare si aceasta iese uscata,semn ca este coapta in interior.
Pofta buna!!