Pagini

duminică, 16 martie 2014

Paine de casa

Ingrediente:

500 gr de faina
1 cub de drojdie proaspata (25gr)
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
50 ml ulei sau unt topit
250 ml apa calduta
1 ou batut pentru uns



Mod de preparare:

Apa calduta se amesteca cu drojdia maruntita si se toarna peste faina cernuta bine. Se adauga uleiul (sau unt) si zaharul.
Cu o mana incepeti sa aduceti faina peste apa si framantati usor,usor pana incorporati cat mai multa compozitie.
Adaugati sarea si framantati pana cand obtineti un aluat elastic,tare si ferm,dar nu lipicios. Transferati coca obtinuta pe masa de lucru presarata cu faina din plin si framantati energic timp de 10 minute.
Intr-un castron presarat cu faina puneti aluatul la crescut. Cand acesta a crescut puneti cu grija intr-o tava avand in vedere ca veti pierde mult volum
.Lasati tava la cald cateva minute sa se reaseze si sa reinceapa sa creasca.Eu am facut chifle,"painici" mai mici.
Ungeti painea cu ou, presarati cu sare mare si dati cuptorul la 180°C timp de 40 minute.
Scoateti painea doar dupa ce ati verificat cu o scobitoare si aceasta iese uscata,semn ca este coapta in interior.


Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.