Pagini

duminică, 26 mai 2013

Cornuri din foietaj cu crema de vanilie

Ingrediente (pentru 8-10 portii):


aluat foietaj 500 gr
lapte integral 750 ml
4 oua
zahar tos 200 gr
faina 30 gr
praf budinca de vanilie 55 gr
pastaie de vanilie 1 bucata
unt 40 gr
un praf de sare

Pentru cornurile din foietaj:topiti 20 gr unt la microunde.Cu o pensula ungeti cu unt formele.Luati foaia de aluat si intindeti-o la circa 4 mm grosime.Taiati in fasii de 1 cm latime.Incepeti sa infasurati fasia de aluat pe o forma,de la varf spre baza,avand grija ca straturile sa se suprapuna usor.






Cand ati terminat de infasurat aluatul,asezati formele pe platouri,acoperiti-le cu un prosop umed si bagati-le in frigider pentru cel putin 30 de minute (aluatul de foietaj trebuie sa fie rece cand il bagam in cuptor,si nu trebuie sa fie uscat pentru a se umfla cum trebuie).Incingeti cuptorul la 220 grade C.

Crema:

Puneti 700 ml de lapte intr-o oala,pe foc mic,impreuna cu pastaia de vanilie,taiata in doua pe lungime si cu semintele scoase.Cand laptele ajunge aproape de temperatura de fierbere,opriti focul.
Puneti ouale intr-un castron,impreuna cu praful de sare si 170gr de zahar tos.Mixati la turatie maxima pana cand se topeste zaharul si optineti ca o spuma.Adaugati faina si praful de budinca.Omogenizati,scoateti pastaia de vanilie din lapte,incorporati treptat laptele cald in spuma de oua si zahar.Puneti compozitia inapoi in oala.Pe foc mic si amestecand continuu cu un tel,lasati pana cand crema se ingroasa si ajunge la temperatura de fierbere.Opriti focul si inglobati restul de unt (20gr).Lasati crema sa se raceasca.

Scoateti cornurile din frigider,asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt,ungeti-le cu lapte  (cu o pensula) si presarati peste ele cu zaharul tos ramas.Coaceti-le circa 20 de minute sau pana cand foietajul,frumos umflat,a prins un pic de culoare.Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca total inainte de a le scoate de pe forme.Umpleti-le cu crema de vanilie si serviti-le.

                                                         POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.