500 gr biscuiti
500 ml lapte
80 gr amidon
2 oua
2 linguri faina
50 gr zahar
100 gr ciocolata
esenta de rom
1 lingura cacao
2 plicuri zahar vanilat
Pentru decor :crema de ciocolata,ciocolata decor
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune laptele la fiert (300 ml).Intr-un bol punem amidonul,faina,cacao,zahar,zahar vanilat,2 oua,restul de lapte si amestecam bine.Cand laptele a inceput sa fiarba,se adauga compozitia obtinuta si amestecam continuu.Se adauga apoi untul si ciocolata si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Se lasa sa se raceasca,apoi se adauga esenta de rom si se amesteca.
Crema se imparte astfel incat sa ne ramana si pentru imbracarea tortului.
Biscuitii se impart in 4 parti.Pe un platou se pun biscuitii,un strat ,se adauga crema si intindem uniform.Operatiunea se repeta astfel incat sa obtinem 4 straturi de biscuiti si 3 de crema.Tortul obtinut se unge cu crema un strat subtire si se decoreaza cu ciocolata rasa sau ciocolata decor.Se introduce la rece pentru minim 3 ore,de preferat lasat de seara pana dimineata la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.