Pagini

duminică, 28 aprilie 2013

Tort de biscuiti 1

Blat:       400 gr biscuiti

Crema: 500 ml lapte
                   50 gr unt
                    4 oua
                    1 zahar vanilat
                   4 linguri amidon
                  180 gr zahar

     Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare apoi le bagam in frigider pana facem crema.
     Intr-un  castron punem galbenusurile pe le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte pana se dizolva bine amidonul.Cealalta parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem la foc mic pana da in fiert.Dupa ce a fiert laptele il turnam cate putin peste galbenusuri ,amestecand continuu.
     Turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc mic pana cand incepe sa se ingroase..Dam cratita deoparte si incorporam untulsi albusurile spuma,in trei etape ,cu ajutorul unui tel.
      Punem inapoi pe foc si mai fierbem doua minute,amestecand ca sa nu se lipeasca.
      Se inmoaie biscuiti in lapte  cate o secunda si ii asezam pe platou,apoi strat de crema,strat de biscuiti,crema,biscuiti,crema...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.