500 gr biscuiti
500 ml lapte
80 gr amidon
2 oua
2 linguri faina
50 gr zahar
100 gr ciocolata
esenta de rom
1 lingura cacao
2 plicuri zahar vanilat
Pentru decor :crema de ciocolata,ciocolata decor
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune laptele la fiert (300 ml).Intr-un bol punem amidonul,faina,cacao,zahar,zahar vanilat,2 oua,restul de lapte si amestecam bine.Cand laptele a inceput sa fiarba,se adauga compozitia obtinuta si amestecam continuu.Se adauga apoi untul si ciocolata si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Se lasa sa se raceasca,apoi se adauga esenta de rom si se amesteca.
Crema se imparte astfel incat sa ne ramana si pentru imbracarea tortului.
Biscuitii se impart in 4 parti.Pe un platou se pun biscuitii,un strat ,se adauga crema si intindem uniform.Operatiunea se repeta astfel incat sa obtinem 4 straturi de biscuiti si 3 de crema.Tortul obtinut se unge cu crema un strat subtire si se decoreaza cu ciocolata rasa sau ciocolata decor.Se introduce la rece pentru minim 3 ore,de preferat lasat de seara pana dimineata la rece.
Pagini
▼
duminică, 28 aprilie 2013
Tort de biscuiti 1
Blat: 400 gr biscuiti
Crema: 500 ml lapte
50 gr unt
4 oua
1 zahar vanilat
4 linguri amidon
180 gr zahar
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare apoi le bagam in frigider pana facem crema.
Intr-un castron punem galbenusurile pe le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte pana se dizolva bine amidonul.Cealalta parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem la foc mic pana da in fiert.Dupa ce a fiert laptele il turnam cate putin peste galbenusuri ,amestecand continuu.
Turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc mic pana cand incepe sa se ingroase..Dam cratita deoparte si incorporam untulsi albusurile spuma,in trei etape ,cu ajutorul unui tel.
Punem inapoi pe foc si mai fierbem doua minute,amestecand ca sa nu se lipeasca.
Se inmoaie biscuiti in lapte cate o secunda si ii asezam pe platou,apoi strat de crema,strat de biscuiti,crema,biscuiti,crema...
Crema: 500 ml lapte
50 gr unt
4 oua
1 zahar vanilat
4 linguri amidon
180 gr zahar
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare apoi le bagam in frigider pana facem crema.
Intr-un castron punem galbenusurile pe le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte pana se dizolva bine amidonul.Cealalta parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem la foc mic pana da in fiert.Dupa ce a fiert laptele il turnam cate putin peste galbenusuri ,amestecand continuu.
Turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc mic pana cand incepe sa se ingroase..Dam cratita deoparte si incorporam untulsi albusurile spuma,in trei etape ,cu ajutorul unui tel.
Punem inapoi pe foc si mai fierbem doua minute,amestecand ca sa nu se lipeasca.
Se inmoaie biscuiti in lapte cate o secunda si ii asezam pe platou,apoi strat de crema,strat de biscuiti,crema,biscuiti,crema...