Ingrediente:
900 ml lapte
1 kg biscuiti simpli
1 pachet margarina(250 gr)
11 linguri cu varf de zahar
5 linguri cu varf cacao
3 sticlute esenta de rom
700 gr de rahat (se poate si fara rahat,cui nu ii place)
stafide dupa gust si preferinta
Preparare:
Se rup biscuitii in bucati nici mari ,nici mici intr-un vas mai mare si se taie rahatul fasii.Separat se fierbe laptele,se adauga margarina si zaharul la foc mic pana cand se topesc.Se da vasul de pe foc,se adauga cacao si se amesteca pana nu mai raman cocoloase.Se mai da intr-un clocot si se adauga esenta de rom.Se toarna peste biscuiti,rahatul taiat,stafidele si nuca de cocos si se amesteca pana se omogenizeaza cu laptele fiert ,margarina si zaharul(care trebuie sa fie un pic caldut,nu fierbinte).
Pentru compozitie ai nevoie de trei coli de celofan.Compozitia se imparte din ochi in 3 parti si se ruleaza fiecare parte ca pe un salam(eu am impartit in patru parti compozitia).
Se pune la frigider pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.