Pagini

luni, 5 noiembrie 2012

Napolitane

Ingrediente:


4 oua
2 cani zahar
1 pachet foi napolitane
1 pachet de unt 250 gr sau margarina
1 cana de nuci faramate marunt
esenta de rom
1 plic de zahar vanilat



 




 

Preparare:

   Se freaca untul bine cu o cana de zahar.Se adauga pe rand cate un ou intreg si se mixeaza,apoi esenta de rom,apoi zaharul vanilat.
   Intr-o cratita punem cealalta cana de zahar,la foc mic, si amestecam incontinuu pana cand zaharul se topeste si devine caramel.
   La final turnam compozitia, facuta din unt si oua,peste caramel putin cate putin si il punem din nou pe foc mic pana devine omogen.Adaugam si cana de nuca in compozitie.
    Eu am pregatit foile de napolitana si am pus crema cat mai repede posibil intre fiecare strat de foi (5 parca erau),altfel se intarescte in cratita daca il lasati sa se raceasca.
  Se va lasa pana a doua zi pentru a fi mai frageda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.