Pagini

joi, 4 octombrie 2012

Vis vienez

   De curand am vazut o reteta la televizor foarte interesanta si m-am gandit sa incerc sa o fac si eu sa vedem ce iese.Despre ce este vorba?Prajitura "VIS VIENEZ".




Blat: 6 albusuri
250 g zahar
250 g nuca macinata


Preparare blat:
Albusurile se bat cu zaharul,se adauga nuca.
Se coace la foc mic pe tava de aragaz cu hartie de copt.
Cand este rece se taie in trei parti egale.


Crema:
6 galbenusuri
1 cana lapte
2 linguri faina
Un pachet de unt
200 g zahar farin
2 pliculete cu zahar vanilat
2-3 linguri cacao
50 g nuca de cocos


Preparare crema:
Se amesteca galbenusurile cu laptele si faina, se pun la fiert pana se ingroasa amestecand continuu.


Cand se raceste se amesteca cu untul, zaharul si vanilia.

Se pune crema intre foi dar se pastreaza o parte din aceasta care se amesteca cu cacao pt a se imbraca toata prajitura.

Se pudreaza cu nuca de cocos.

Se va pastra la frigider si se va servi a doua zi.











sursa:  http://dragameaprietena.kanald.ro/Retete/Prajitura-Vis-vienez/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.