Ingrediente
1 portie ragu
100 gr parmezan
2 portii sos bechamel
un strop de ulei
Portii: 4 mari
Preparare
Pregatiti o tava de 20 x 20 cm ungand-o cu un strop de ulei, inclusiv pe margini.
Puneti
o oala larga cu multa apa si o lingurita de sare la fiert. Cand incepe
sa fiarba introduceti in apa cate 3-4 foi lasagna (sau mai multe, dupa
marimea vasului, dar sa nu fie inghesuite) si lasati-le la fiert la foc
mai molcom pana se ridica la suprafata (sau urmati indicatiile de pe
pachet pentru fierbere). Cand se ridica, scoateti foile pe un prosop mare de bumbac
sa se scurga de apa. Pentru a le scoate eu folosesc un cutit pe care-l
trec pe sub mijlocul foii de lasagna, o ridic usor si apoi o rastorn pe
prosop.
In tava pregatita turnati pe fund putin sos bechamel si ungeti fundul cu acel sos.
Asezati apoi 2 foi de lasagna, usor suprapuse.
Turnati 2 polonice de sos ragu peste foi si nivelati stratul cu dosul unei linguri.
Turnati apoi cateva linguri bune de sos bechamel, sa fie distribuit pe toata suprafata.
Presarati parmezan pe toata suprafata.
Continuati straturile: iar foaie de lasagna, ragu, sos bechamel, parmezan pana puneti deasupa ultimele foi de lasagna.
Continuati straturile: iar foaie de lasagna, ragu, sos bechamel, parmezan pana puneti deasupa ultimele foi de lasagna.
Pe ultimul strat turnati doar sos bechamel (nu mai puneti ragu) si apoi presarati mult parmezan.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 35 minute la 190C.
Pentru
a obtine o crusta uniforma, deci mai aspectuoasa, am scos folia si am
pornit grillul (focul sa vina de sus) si am lasat sa se rumeneasca
cateva minute (am supravegheat pana mi-a placut cum arata crusta). Daca
nu aveti aceasta optiune la cuptor, scoateti folia si lasati sa se
rumeneasca.
Lasati sa se racoreasca 10-15 minute si apoi serviti. Este foarte buna si reincalzita la microunde sau in cuptor.
sursa: http://www.e-retete.ro/retete/lasagna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.