Pagini

duminică, 21 octombrie 2012

Cozonac

 Ingrediente:



 Aluatul:


faina 1 kg
zahar 200 gr
galbenusuri 6 bucati
razatura de lamaie
esenta de rom
vanilie
o linguita de sare
lapte 400 ml
o nuca de unt
o lingura plina de smantana
o nuca mai mare de drojdie
ulei 100 ml

   Crema:

6 albusuri
25 gr cacao
50 gr nuca de cocos
150 gr zahar
esenta rom si vanilie
nuci si alune prajite
stafide
rahat
un galbenus pentru uns deasupra

 

Preparare:

    Se face o maia din 200 gr de faina,drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si lapte cald.Se amesteca  pana devine un aluat cu o consistenta moale,moale.Se lasa sa creasca bine ,apoi se adauga restul de faina,sarea,galbenusurile batute bine cu zaharul,esentele,smantana si untul,iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana ce apar "basicute" pe aluat.Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.




   Intre timp preparam crema:
    Batem bine albusurile cu zahar,adaugam cacao,nuca de cocos,esentele,stafidele si nucile cu alunele prajite si faramate nu prea marunt.
   Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua,intindem bucata de aluat pe masa cu mana,punem crema formata deasupra,adaugam si bucatelele de rahat.


  Rulam si il punem la crescut pentru 30 de minute in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 450 de minute la foc potrivit (160°C-180°C).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.