Pagini

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Carbonara

Ingrediente:


500 paste
un pachet bacon feliat
o cutiutza de ciuperci proaspete
o ceapa taiata
2 oua
200-250 ml smantana
ceva parmezan
3-4 catei de usturoi
sare
piper
oregano



Preparare:


    Mai intai incepem sa taiem ceapa, ciupercile, baconul si usturoiul, feliute subtiri.

   Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Puneti smantana intr-un bol si o bateti bine cu galbenusurile, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper si lasam deoparte pentru cand vor fi pastele fierte.

   Apoi incingem o tigaie cu foarte putin ulei, calim putin si imediat punem baconul,il calim usor ( nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place cu usturoi).

   Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.

   Intre timp fierbem pastele cu o lingura de sare. In medie se fierb circa 5 min, nu prea mult.

   Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.

                         La final trebuie sa fie cat mai zemoase.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.