Pagini

marți, 17 iulie 2012

Paste all'arrabbiata

Arrabbiata este unul dintre sosurile de bază din bucătăria italiană, un sos foarte picant, ingredientele de bază fiind usturoiul, roșiile și fulgii de chili.


Ingrediente:
  • 400 gr paste
  • 750 gr passata (roșii decojite și măcinate cu blenderul)
  • 3-4 caței de usturoi
  • o lingurită de fulgi de chili
  • 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat mărunt
  • o linguriță de oregano
  • ulei de masline


Într-o tigaie încingem untul.Când e topit, punem usturoiul tăiat felii subțiri și 3-4 linguri de ulei de măsline.Amestecam in tigaia cu usturoiul 2 minute, apoi adăugăm fulgii de chili și mai amestecam câteva secunde.Apoi adăugăm passata. Amestecăm totul bine și lăsăm să dea un clocot (alte 2 minute) și la final punem busuiocul, oregano și potrivim de sare și piper. Toate astea se vor întampla în timp ce se fierb pastele. Am pus pastele în bol, puțin sos peste și am garnisit cu parmezan proaspăt răzuit și o frunză de busuioc, pentru culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.