Pagini

joi, 22 martie 2012

Papanasi Cu Branza De Vaci


Ingrediente:

pentru 4 portii:
400g branza de vaci (bine scursa)
4 oua
200g faina
4 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet praf de copt
500 ml ulei
100gr dulceata
200gr smantana


Preparare: 



Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se amesteca branza, galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt. Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela. Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati. Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari. Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta. Bucatile modelate se pun in uleiul incins.

Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie, cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata, se pune biluta si se toarna smantana. Se orneaza cu lichid de dulceata

Papanasii se servesc ferbinti pe o farfurie cu furculita si cutit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.