Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 cutie de rosii decojite
- branza telemea
- 2 oua
- 200-300 ml smantana
- sare,
- piper,
- oregano
Mod de preparare
Se curata cartofii , ceapa, morcovul si ardeiul. Cartofii se pun
intr-o oala cu apa rece. Ceapa se spala si se toaca micut. Se pune la
calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa ce se caleste ceapa se adauga si
carnea sa se caleasca . Apoi se adauga mirodeniile, morcovul si
ardeiul.Se mai lasa putin si dupa accea se pun si rosile.
Intre timp se taie cartofii feliute si se aseaza un "pat' intr-o tava.Pe deasupra se pune amestecul de carne si se acopera cu alt strat de cartofi.
Se acopera cu folie alimetara si se baga la cuptor pentru 30-45 min. Deasupra se pune un sos facut din smantana si oua, dupa care se rade branza si se mai baga putin la cuptor ca sa se rumeneasca.
Intre timp se taie cartofii feliute si se aseaza un "pat' intr-o tava.Pe deasupra se pune amestecul de carne si se acopera cu alt strat de cartofi.
Se acopera cu folie alimetara si se baga la cuptor pentru 30-45 min. Deasupra se pune un sos facut din smantana si oua, dupa care se rade branza si se mai baga putin la cuptor ca sa se rumeneasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.