Pagini

sâmbătă, 10 martie 2012

Eclere cu crema de vanilie si glazura de cafea

Ingrediente

Pentru aluat:
Unt/Margarina 100 g
Faina 125 g
Apa 125 ml
Sare
Lapte 125 ml
Oua 3 buc

Pentru crema:
Lapte 500 g
Zahar 75 g
Faina 80 g
Baton de vanilie ½ buc,
Coaja de lamaie
Coaja de portocala
Galbenusuri 3 buc
Unt 100 g

Pentru glazura de cafea:
Esenta tare de cafea 150 ml
Zahar pudra 300 g


Mod de preparare

Pentru aluat:
Intr-o cratita se fierbe apa cu lapte, sare si unt/margarina.
Dupa ce s-a topit untul se ia de pe foc si se adauga toata faina.
Se amesteca pana se desface de pe cratita.
Se raceste, se incorporeaza ouale unul cate unul.
Compozitia racita se pune intr-un cornet si se formeaza bastonase.
Se coace 20-25 minute la 200 grade.

Pentru crema:
Intr-o tigaie se pun 400 ml lapte cu 1/2 cantitate de zahar, batonul de vanilie si se fierbe. Intr-un castron se pun galbenusurile 1/2 zahar si se bat spuma. Se pun mirodeniile, faina si 100 ml lapte rece.
Cand fierbe laptele, se adauga amestecul de ingrediente reci. La final se adauga untul rece in compozitia fierbinte.

Pentru glazura de cafea:
Se toarna esenta de cafea treptat peste zaharul pudra amestecand tot timpul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.